Дочка "Нафтогаза" жаліється на борги в новому сезоні

Понеділок, 11 січня 2010, 11:46

Підприємства комунальної теплоенергетики (ТКЕ) мають незадовільні розрахунки за природний газ, спожитий протягом нового та минулого опалювальних сезонів.

Про це йдеться в даних оперативного моніторингу, повідомляє прес-служба ДК "Газ України".

Рівень розрахунків з компанією теплопостачальних підприємств у новому опалювальному сезоні станом на 06.01.10 склав 50%, а сума боргу за спожитий природний газ - 1,83 млрд. грн.

Аналогічні показники стану розрахунків підприємств ТКЕ за підсумками минулого опалювального сезону (з 01.10.08, станом на 06.01.10) - 78%, борг -  1,96 млрд. грн.

Реклама:

У новому опалювальному сезоні айбільші борги накопичують тепловиробники Дніпропетровської, Донецької, Харківської, Луганської, Запорізької, Одеської, Київської, Рівненської, Чернігівської, Львівської областей, а також АР Крим, зазначається в повідомленні.

У новому опалювальному сезоні рівень розрахунків понад 80% мають лише підприємства ТКЕ Полтавської та Чернівецької областей.

Найбільшими неплатниками за природний газ, спожитий минулого опалювального сезону є теплоенергетичні підприємства Дніпропетровської, Харківської, Донецької, Запорізької, Луганської, Одеської, Чернігівської областей, а також АР Крим.

Незадовільними залишаються розрахунки за спожитий природний газ і столичної енергокомпанії АЕК "Київенерго", наголошується в повідомленні.

Заборгованість столичних теплоенергетиків перед ДК "Газ України" за 2009-2010 роки склала понад 1,231 млрд. грн. (рівень оплати у 2009 року - 63%).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!