Світові індекси демонструють змішану динаміку

Понеділок, 21 грудня 2009, 09:55

Американські фондові індекси виросли в п'ятницю слідом за технологічним сектором завдяки більш сильній, ніж очікувалося, звітності Oracle Corp. і Research In Motion Ltd.

Про це повідомляє агентство Bloomberg.

Підиндекс S&P, у розрахунок якого входять акції технологічних компаній, виріс за підсумками торгів на 1,6%, що стало максимальним стрибком серед 10 основних галузевих груп індикатора.

"Проблема полягає в девальвації валют країн Південної Америки. Багато компаній, що випускають предмети першої необхідності, мають бізнес у країнах emerging markets, особливо в Південній Америці, і це завдає шкоди їх доходів. Це не відноситься до певних компаніям, страждає весь сектор", - заявив Роберт Фінкель з Stifel Nicolaus & Co.

Реклама:

Індекс Dow Jones Industrial Average упав до закриття ринку в п'ятницю на 20,63 пункту (0,2%) - до 10328,89.

Standard&Poor's 500 піднявся на 6,39 пункту (0,58%), склавши 1102,47.

Значення індексу Nasdaq Composite збільшилося на 31,64 пункту (1,45%) - до 2211,69.

Європейські фондові індекси знизилися за підсумками торгів у п'ятницю на 0,2-1% слідом за котируваннями акцій банків, падіння яких компенсувало позитивну статистику.

Зведений індекс регіону Dow Jones Stoxx 600 до закриття ринку опустився на 0,4%. Таким чином, підйом індикатора за тиждень також склав 0,4%.

Акції фінансових компаній подешевшали після того, як Європейський центральний банк підвищив оцінку обсягу можливих списань на 13% - до 553 млрд. євро в період з 2007 року по кінець 2010 року.

Банки єврозони можуть списати додатково 187 млрд. євро, оскільки кредити компаніям зі сфери нерухомості та країнах Східної Європи загрожують відновленню фінансових ринків, повідомив ЄЦБ у п'ятницю.

16 з 18 основних фондових індексів країн Західної Європи знизилися за підсумками торгів у п'ятницю.

Азіатські фондові індекси ростуть у понеділок уперше за три торговельні сесії завдяки підйому котирувань акцій сировинних компаній, обумовленому підвищенням цін на нафту, мідь і золото.

Підтримку ринку зробив також сильний прогноз австралійської авіакомпанії Qantas Airways на перше фінансове півріччя, згідно з яким її доподатковий прибуток складе 150 млн. австралійських доларів (133 млн. доларів США).

Зведений індекс регіону MSCI Asia Pacific збільшився в ході торгів на 0,3%. Японський Nikkei 225 піднявся на 0,5%.

"Я б не сказав, що на ринку запанувала ейфорія, але песимізм, який панував над людськими умами протягом року, здебільшого, розвіявся. Ринок акцій переживає період стійкої консолідації, і люди висловлюють обережний оптимізм щодо зростання", - вважає аналітик AMP Capital Investors Надер Наеймі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!