На ПФТС борються з опозицією методом виключення

Четвер, 10 грудня 2009, 09:31

Рада ПФТС виключила з асоціації ТОВ "Фінекс-Україна", яка очолює "ініціативну групу", що критикує дії менеджменту біржі.

Компанію звинуватили в "грубому порушенні статуту організації" та рейдерстві, пише газета "Комерсант-Україна".

До числа порушень статуту рада ПФТС віднесла скликання групою дистанційних позачергових зборів асоціації шляхом письмового опитування з 7 по 21 грудня торговців з питань, що не входять до порядку зборів, запланованих на 24 грудня, публічні заклики до бойкоту офіційного зборів, ігнорування запрошень ПФТС до діалогу, реєстрацію дублюючих доменів ПФТС, а також несанкціоноване використання імені ПФТС для розсилки повідомлень, що містять недостовірну інформацію.

"Складається враження, що "ініціативна група" діє не в інтересах асоціації та біржі, а, навпаки, за схемою, яку називають рейдерською", - сказали виданню в ПФТС.

Реклама:

При цьому ПФТС стверджує, що "група" не змогла довести, що вона представляє інтереси 20% членів асоціації біржі.

Керівник юридичного відділу ПФТС Павло Омельчук розповів, що "Фінекс-Україна" порушила п. 8.2 статуту ("загальні збори асоціації скликається тільки за рішенням ради ПФТС") і п. 8.2.4 ("загальні збори проводиться шляхом поіменного опитування відповідно до встановленими правилами та положеннями асоціації").

"Уповноважені органи не затверджували ні правила, ні положення, які регламентували б проведення зборів, оголошені "ініціативною групою", - додав він.

ПФТС вже пригрозила виключенням іншим 11 компаніям "групи" - "Альтус-Фінанс", "Донфінсервіс", "Азово-Чорноморській інвестиційній компанії", "Експерт Трейдинг", "Інтайм", "КУБ "Фінансова компанія", "Оптіма Інвесту" , "Патна Інвестмент Груп", "Столиця-Цінні папери", "Фінанс Груп Інвест" і "Фенікс Капітал".

Їх попросили надати письмове підтвердження входження до групи.

"До всіх членів, які будуть порушувати статут асоціації, будуть застосовуватися заходи, закріплені в її статуті", - сказав виданню директор "Кінто Лтд" (член ради ПФТС) Олег Пекарський.

В "Фенікс Капітал" повідомили, що поки не одержували такого повідомлення.

"У нас немає обов'язку інформувати раду про свої неформальні думки. Якщо вони аргументують таку необхідність, будемо інформувати", - заявив виконавчий директор компанії Олег Швець.

"Фінекс-Україна" має намір оскаржити виключення.

"Ми ще не отримали рішення ради. Але ПФТС порушила процедуру - спочатку має бути засідання дисциплінарного комітету, на яке мають запросити нас. Рада тільки затверджує рішення дисциплінарного комітету", - заявив директор компанії Ігор Когут.

За його словами, ініціатива групи стосується тільки включення до порядку питань про тимчасове відсторонення президента асоціації Ірини Зорі і зміну ради.

У листі, розісланому 3 грудня з сервера pfts.info, було 8 питань, включаючи "вибір інвестора".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: