Підвищення соцстандартів в бюджеті поки не підписали

Субота, 7 листопада 2009, 16:41

Голова Верховної Ради Володимир Литвин визначиться з підписанням закону про зміни до Держбюджету у зв'язку з підвищенням соціальних стандартів лише після того, як вивчить його разом з регламентним комітетом.

Про це він сказав на прес-конференції в суботу в ході робочої поїздки в Умань, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Я ще раз уважно вивчу, якщо є відповідне подання від депутата чи від групи депутатів - піднімемо стенограму (пленарного засідання Верховної Ради - ІФ). Після цього, відповідне подання буде направлено до регламентного комітету і на підставі висновку регламентного комітету, голова Верховної Ради буде діяти", - зазначив Литвин.

Спікер підкреслив, що постановка питання про те, щоб не приймати в остаточній редакції рішення про підвищення соціальних виплат - не повинна підніматися.

"Це не той момент, навколо якого необхідно вести політичні дебати", - сказав Литвин.

При цьому він нагадав існуючу практику прийняття рішень в парламенті, коли депутат або фракція вносить пропозицію про прийняття законопроекту в першому читанні і в цілому - на одному пленарному засіданні.

За словами Литвин, таким порядком Рада вже приймала ряд рішень, проте питання полягає в тому, зацікавлена, або не зацікавлена та, чи інша фракція парламенту, у прийнятті того, чи іншого рішення.

Як повідомлялося, у п'ятницю, 6 листопада, Верховна Рада затвердила поправки до державного бюджету на 2009 рік, якими встановлюються механізми фінансування підвищення соціальних стандартів з 1 листопада.

За цей закон у п'ятницю проголосувало 246 народних депутатів, у тому числі 169 парламентаріїв фракції Партії регіонів, 33 - фракції "Наша Україна - Народна самооборона", 25 - Фракції Комуністичної партії і 19 - фракції Блоку Литвина.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!