Надра Банк скоротив "чорний список" позичальників

Середа, 4 листопада 2009, 10:16

У переліку корпоративних клієнтів - боржників банку "Надра", розміщеному на сайті фінансової установи, залишилося 146 компаній.

Хоча два тижні тому, коли банк вперше оголосив імена своїх злісних неплатників, їх було більше двохсот, пише видання "Дело".

Як пояснили в інформаційному департаменті банку "Надра", з 62 компаніями банк домовився про реструктуризацію.

Серед тих, хто зумів знайти спільну мову з банкірами, виявилися майже всі проблемні позичальники з бізнес-групи Іллі Сегаля.

Реклама:

Цього підприємця до приходу тимчасової адміністрації називали співвласником банку "Надра". З 22 компаній групи Сегаля у списку боржників залишилися тільки 6 підприємств.

Повністю викреслені із списку недобросовісних боржників банку компанії, підконтрольні бізнесменам Юрію Кирилову (бізнес-група "Астрон") та Ігорю Разумейчику.

Серед тих, що домовилися з банком також фігурують відомі компанії "Вінніфрут" і "Сітіком".

Як повідомили у банку "Надра", на сьогоднішній день практично до всіх боржників - корпоративних клієнтів подані судові позови, і серед них вже є виграні.

Щоб відстрочити момент виплати тіла кредиту і відсотків або ж просто ухилитися від повернення позикових коштів, багато боржників почали процедуру банкрутства. За даними банку, серед корпоративних клієнтів приблизно 100 компаній знаходяться на стадії банкрутства.

Варто відзначити, що із списку боржників, серед інших, пропала компанія "Укргаз", забудовник великого житлового комплексу "Чайка" під Києвом, будівництво якого кредитувалося через банк "Надра".

За інформацією представників компанії, банк "Надра", у якого на рахунках акумульовані цінні папери (еквівалентні квадратним метрам споруджуваного комплексу) фізосіб-позичальників, до 30 жовтня блокував цінні папери, не випускаючи їх для погашення.

У п'ятницю рахунки 90% інвесторів було розблоковано. Однак цінні папери 10% власників облігацій залишилися в заставі в банку, що, за твердженням "Укргазу", зробило повне погашення серії облігацій неможливим.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!