Порошенко: альтернативи МВФ для Украіни немає

Вівторок, 17 листопада 2009, 13:29

Українська сторона отримала від європейської чіткі гарантії, що за умови продовження співпраці Києва з МВФ рішення Європейської комісії (ЄК) з виділення макрофінансової допомоги буде прийняте.

Про це заявив міністр закордонних справ України Петро Порошенко журналістам у Брюсселі, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Ми обговорили питання продовження співпраці з Міжнародним валютним фондом, питання зацікавленості Європейського Союзу в продовженні такої співпраці ..., і отримали чіткі гарантії того, що за умови продовження цієї співпраці рішення Європейської комісії щодо макрофінансової допомоги буде прийняте", - відзначив Порошенко.

На питання, чи намагався він під час минулих зустрічей переконати європейську сторону не пов'язувати виділення макроекономічної допомоги з продовженням виконання програми МВФ, Порошенко сказав: "Не намагався, тому що не вважаю це за потрібне. Я абсолютно переконаний, що Україна повинна продовжувати співпрацю з МВФ. Переконаний в тому, що альтернативи цьому не існує, переконаний в тому, що Україна найближчим часом відновить співпрацю з МВФ ".

Реклама:

Глава МЗС України також підкреслив, що гроші європейських платників податків "не можуть бути спрямовані на проїдання".

За його словами, такі кошти слід спрямовувати на проведення реформ, які необхідні Україні.

"16 з гаком мільярдів кредиту МВФ, 610 мільйонів євро макрофінансової допомоги - це ті гроші, за рахунок яких Україна зможе провести необхідні реформи, які посилять її економічну міць. Це програма в українських інтересах", - заявив міністр.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!