Київ і Москва до кінця жовтня мають домовитися щодо Ан-70

Середа, 7 жовтня 2009, 17:08

Міністерства оборони України і Росії до кінця жовтня приступлять до узгодження актуальних питань подальшої співпраці в реалізації програми створення оперативно-тактичного літака короткого зльоту і посадки Ан-70.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" з посиланням на джерело у військових колах.

За його словами, в рамках наради сторони мають намір розглянути, зокрема, питання узгодження тактико-технічного завдання на літак, продовження програми випробувань, ціноутворення.

У нараді візьме участь розробник Ан-70 - АНТК ім. Антонова.

Реклама:

Співрозмовник агентства не зміг уточнити попередні параметри фінансування Україною програми Ан-70 у 2010 році. За його словами, вони будуть озвучені після завершення роботи над проектом державного бюджету країни на 2010 рік.

"Держфінансування програми у 2009 році заплановано по лінії Стабілізіціонного фонду в обсязі 200 млн. гривень і на сьогоднішній день ще не розпочато", - сказав він.

Як повідомлялося, у серпні Україна і Росія підписали протокол про внесення змін до Угоди між урядом РФ і урядом України про подальше співробітництво у забезпеченні створення, спільного серійного виробництва та поставок в експлуатацію оперативно-тактичного військово-транспортного літака Ан-70 і транспортного літака Ан-70т з двигунами Д-27 від 24 червня 1993 року.

Згідно з документом, сторони продовжать спільну роботу зі створення та проведення випробувань Ан-70 і його модифікацій, у тому числі для цивільного застосування, з двигунами Д-27.

Сторони забезпечать фінансування спільної дослідно-конструкторської роботи зі створення літаків Ан-70, двигунів Д-27, бортових систем і матеріалів з бюджетів РФ і України.

Завершення державних випробувань і початок серійного виробництва Ан-70 зміщені на 2011 рік.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!