Українсько-російський літак відклали до 2011 року

Вівторок, 18 серпня 2009, 20:55

Росія і Україна домовилися про зміни до міжурядової угоди про співпрацю по створенню літака Ан-70, згідно з якими завершення державних випробувань і початок серійного виробництва літака відкладені на 2011 рік.

Про це повідомляє агентство "Интерфакс" з посиланням на прес-службу Міноборони РФ.

"Міністерство оборони Росії і міністерство оборони України підписали протокол про внесення змін до чинної міжурядової угоди про подальше співробітництво в забезпеченні створення спільного серійного виробництва та поставок в експлуатацію оперативно-тактичного військово-транспортного літака Ан-70 і транспортного літака Ан-70Т", - ідеться у повідомленні прес-служби.

Протокол був підписаний міністром оборони РФ Анатолієм Сердюковим та в.о. міністра оборони України Валерієм Іващенком на авіакосмічному салоні "МАКС-2009" під час двосторонньої зустрічі керівників оборонних відомств.

Реклама:

Як відомо, програма створення військово-транспортного літака короткого зльоту та посадки Ан-70 реалізовувалася РФ і Україною на підставі міжурядових угод від 1993 року і 1999 року.

У 2006 році РФ заявила про намір вийти з програми, проте до сьогоднішнього дня вихід російської сторони з проекту офіційно не оформлений.

Згідно з узгодженим сторонами оцінками, обсяг витрат України і РФ на програму Ан-70 становить близько 1,5 млрд. доларів, потреба у фінансуванні для завершення науково-дослідних і дослідно-конструкторських розробок - близько 100 млн. доларів.

Обсяг визнаної РФ в 2000 році заборгованості за роботи за програмою перед розробником літака - АНТК ім. Антонова - оцінюється в 48,2 млн. доларів, і на сьогоднішній день борг залишається непогашеним.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: