Український фондовий ринок зазнав різкого зниження

Четвер, 22 жовтня 2009, 12:18

Український фондовий ринок відкрився різким зниженням у першій половині торговельної сесії.

Про це йдеться в оперативному щоденному огляді компанії iTrader.

Під розпродаж потрапив весь спектр ліквідних акцій, які показували зниження 3 - 5%, в порівнянні з ціною закриття. Найбільша активність традиційно для останнього часу пов'язана з акціями "Укрнафти".

Індекс "Української біржі" (УБ) після відкриття знизився до рівня в 1470 пунктів, досягши вчорашнього локального мінімуму, відзначають експерти.

Реклама:

"21-періодна рухома середня на денному графіку виступила підтримкою для ринку. На поточних рівнях відбувається цінова консолідація. У разі подолання цього рівня, наступним рівнем підтримки виступить діапазон 1400 - 1410 пунктів", - каже старший трейдер онлайн-брокера iTrader Володимир Волков.

Після негативного закриття американських площадок днем раніше, негатив був підхоплений азіатськими і європейськими фондовими ринками, що на даний момент знижуються приблизно в діапозоні 1,2-1,5%.

Зміцнення долара США, що свідчить про зниження апетиту інвесторів до ризику, призводить до зниження цін на сировину, що в свою чергу тисне на російський ринок.

Зважаючи на слабкість ринку, найближчим часом можемо очікувати зниження ринку до рівні 1300 - 1325 пунктів. Важливим драйвером поведінки ринку буде залишатися динаміка міжнародних ринків, вважають аналітики iTrader.

ЕП: Технічний індикатор Рухоме Середнє показує середнє значення ціни інструменту за деякий період часу. При розрахунку цього індикатору проводиться математичне усереднення ціни інструменту, або значення індексу, за даний період. По мірі зміни ціни її середнє значення або росте або падає.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!