Банків з тимчасовою адміністрацією стане більше

Понеділок, 7 вересня 2009, 20:36

Кількість банків з тимчасовою адміністрацією зросте.

Про це сказав голова Національного банку (НБУ) Володимир Стельмах на прес-конференції в Києві, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Це не означає, що буде гірше (ситуація в банківському секторі), якщо збільшиться кількість (банків з тимчасовою адміністрацією)", - сказав він.

Голова НБУ пояснив, що на законодавчому рівні змінилися підстави для введення тимчасових адміністрацій: такий крок може застосовуватися не тільки у випадку погіршення фінансового стану фінустанови, але і як превентивний захід.

Тимчасові адміністрації введені в 16 українських банках з 184 діючих. За даними Кабінету міністрів, ще 13 невеликих банків знаходяться у складному становищі.

Крім того, голова НБУ також доповнив, що сумарні виплати за суверенними і квазісуверенними боргами України до кінця 2009 року складуть 1,9 млрд. дол.

"Сальдо (зовнішніх боргових операцій), десь близько 2,9 млрд. дол. (у другому півріччі). Зараз, оскільки два місяці минуло, це десь вже 1,9 млрд. дол. Я думаю, ми з цим впораємося ... Близько 77% було рефінансовано - перекрито", - сказав він.

За даними НБУ, на 1 квітня 2009 року сукупний зовнішній борг сектора державного управління становив 13,585 млрд. дол., тоді як валовий зовнішній борг країни - 99,159 млрд. дол.

Реклама:

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: