"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Азовсталь" побудує собі електростанцію

Понеділок, 7 вересня 2009, 11:00

Металургійний комбінат "Азовсталь" розробляє програму будівництва двох парогазових установок потужністю 151 МВт кожна.

Про це пише газета "Дело" з посиланням на заступника головного енергетика "Азовсталі" Сергія Божко.

За його словами, парогазові установки дозволять утилізувати весь доменний, коксовий і конвертерний газ, що виробляється підприємством.

Установки будуть виробляти електроенергію в кількості, що повністю покриває потребу "Азовсталі", а її надлишки комбінат зможе продавати іншим споживачам.

Реклама:

Інвестиції в цей проект попередньо оцінюються у 7 млрд. гривень.

На підприємстві вже працюють чотири турбогенератори загальною потужністю 87 МВт-год, що покриває 30% від потреби комбінату в електроенергії (240 МВт-год), нагадав Божко.

"В основному турбогенератори працюють на доменному і коксовому газу. Коли їх не вистачає, система автоматики додає природний газ ", - розповідає він.

Наразі при виробництві 14 тис. тонн чавуну на добу "Азовсталь" витрачає 120 тис. кубометрів природного, 1 млн. кубометрів доменного і 60-70 кубометрів коксового газу на годину.

За словами Божко, вартість електроенергії власного виробництва значно дешевша, аніж при її купівлі: якщо у II кварталі оптовий ринок відпускав електроенергію за ціною 420 гривень за 1 тис. кВт, то "своя" електроенергія коштувала 335 гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: