"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У серпні валюта користувалась підвищеним попитом

П'ятниця, 4 вересня 2009, 15:59 -

Національний банк констатує збереження підвищеного попиту на інвалюту в серпні.

Про це ідеться у повідомленні на веб-сайті НБУ.

"На валютному ринку країни зберігається підвищений попит на іноземну валюту. Для його задоволення Національний банк України за останній тиждень провів дві цільові валютні інтервенції для підтримки валютообмінних операцій банків", - сказано в повідомленні.

При цьому, як зазначає НБУ, триває здійснення валютних інтервенцій для забезпечення виконання вповноваженими банками і їхніми клієнтами зовнішніх зобов'язань, а також регулярних заздалегідь оголошених валютних аукціонів для підтримки платежів населення за їх банківськими кредитами в інвалюті.

Реклама:

За даними регулятора, на цих аукціонах у серпні було продано 147,8 млн. доларів, майже 0,8 млн. євро і 1,9 млн. швейцарських франків.

При цьому задовольнялися практично всі належним чином оформлені й подані заявки.

Нацбанк зазначає, що в серпні платежі українських підприємств і банків за зовнішніми зобов'язаннями перевищували надходження валюти за зовнішніми позиками.

"Все це підвищувало чистий валютний попит на міжбанківському ринку. Останній нівелювався інтервенціями НБУ й курсовими коливаннями гривні", - сказано в повідомленні.

За даними НБУ, курс гривні до долара на міжбанківському ринку з у серпні знизився на 3,78% до 8,1525 гривень за долар, а офіційний курс гривні до долара був також знижений на 3,78% до 7,9890 гривень за долар, до євро на 6,08% до 11,4754 гривень за євро, до російського рубля на 4,4% до 0,25307 гривень за рубль.

Нацбанк наголошує на високій курсовій чутливості готівкового ринку.

"У серпні гривня знецінилася щодо готівкового долара на 4% до 8,3282 гривень за долар", - повідомляє НБУ.

Разом з тим Нацбанк констатує ефективність валютних аукціонів і має намір продовжити їх проведення.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: