"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Держказначейство: бюджет перевиконано за доходами на 2,9%

П'ятниця, 4 вересня 2009, 10:49

До державного бюджету України в січні-серпні 2009 року надійшло 120,988 млрд. грн., що на 2,9% перевищує план на цей період.

Про це повідомляє Державне казначейство України на офіційному веб-сайті, передає агентство "Інтерфакс-Україна".

"За січень-серпень 2009 мобілізовано доходи до загального та спеціального фонду держбюджету у сумі 120,988 млрд. грн. (з урахуванням відшкодування ПДВ та без урахування власних надходжень бюджетних установ), або 102,9% планових показників", - йдеться в повідомленні.

Разом з тим, у регулярному повідомленні Держказначейства не наводяться дані про рівень виконання держбюджету за доходами в серпні, тоді як раніше цей показник завжди оприлюднюються.

Відомство приводить лише абсолютний показник надходжень: у серпні-2009 року до загального і спецфонду держбюджету мобілізовано 17,223 млрд. грн. (з урахуванням відшкодування ПДВ та без урахування власних надходжень бюджетних установ), у тому числі до загального фонду - 15,308 млрд. грн.

Як повідомлялося, держбюджет України в липні було перевиконано за доходами на 0,2%.

Секретаріат президента неодноразово заявляв, що перевиконання доходної частини досягається урядом за рахунок зниження початкових планів, збору податків наперед і затримок з відшкодуванням ПДВ.

Реклама:

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: