Семенюк-Самсоненко судиться за приватизацію обленерго

Четвер, 3 вересня 2009, 18:02

Екс-голова ФДМУ Валентина Семенюк-Самсоненко подала до Окружного адміністративного суду м. Києва позов з вимогою зупинити приватизацію обласних енергорозподільчих компаній.

Про це йдеться в прес-релізі Соціалістичної партії України.

"У своїх позовах Семенюк-Самсоненко просить визнати протиправними нормативні акти, за якими здійснюється продаж акцій ВАТ "Одеський припортовий завод" та обленерго, і до вирішення справи по суті заборонити Фонду державного майна вживати будь-яких заходів з підготовки та проведення цих конкурсів", - йдеться в повідомленні.

Разом з позовами до суду про зупинення продажу об‘єктів енергетики екс-голова ФДМ надала відповідні звернення до генеральної прокуратури, РНБО та президента України з проханням вступити в судовий процес.

Реклама:

Відповідачами за позовом про зупинення приватизації пакетів акцій більше 50% 14 обленерго виступають Кабінет міністрів та прем‘єр-міністр, в якості третьої особи виступає Фонд державного майна.

Крім того, Семенюк-Самсоненко наголошує, що законодавством України передбачено приватизацію підприємств паливно-енергетичного комплексу відповідно до окремого закону про особливості приватизації цих підприємств.

"Продаж енергетичних об‘єктів за чинної нормативно-законодавчої бази - поза законом ", - підкреслює вона.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: