Світовий банк радить підняти ціни на газ для населення

Понеділок, 28 вересня 2009, 12:59

Світовий банк готовий співпрацювати з українським урядом у питанні зниження дефіциту державного бюджету.

Про заявив на зустрічі з прем'єром віце-президент Світового банку по регіону Європи та Центральної Азії Філіп де Хуаро, обговорюючи проект бюджету на 2010 рік.

"Ми готові разом із вашою командою працювати над тим, щоб забезпечити обмеження фіскального дефіциту в тій мірі, в якій це можливо"

На переконання де Хуаро, для того щоб Україна могла використати можливості відновлення світової економіки їй необхідно провести цілу низку реформ і насамперед, збільшити приватний сектор економіки через кредитування.

Реклама:

"Тому мені дуже приємна ваша зацікавленість у реструктуризації банківського сектору, яка стане однією з передумов для відстрочення кредитування у приватному секторі", - зазначив віце-президент Світового банку.

Він також додав, що міжнародні фінансові організації продовжують наполягти на збільшенні тарифів на газ для населення.

"Україна може зекономити багато коштів завдяки енергозбереженню, і шлях до цього - це збільшення тарифів - тому що населення має бачити, що цей ресурс чогось вартий", - заявив де Хуаро.

"У нас плануються дуже великі інвестиції в інфраструктуру, але водночас вони повинні йти поряд з реформами", - додав він.

Як відомо, підвищення тарифів для населення на газ є однією з умов для залучення Україною кредиту Міжнародного валютного фонду, а також позик на накачування газу в підземні сховища.

Крім того, уряд, відповідно до меморандуму із МВФ, зобов'язався з 2010 року ввести щоквартальне коригування цін для цих категорій.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!