"Дніпроазот" звинувачує ФДМ в ігноруванні рішення суду

Середа, 23 вересня 2009, 17:30

Фонд держмайна (ФДМ) відмовив кур'єру в доступі до своєї канцелярії для вручення ухвали суду про припинення проведення конкурсу з продажу ВАТ "Одеський припортовий завод".

Про це заявив адвокат ВАТ "Дніпроазот" Олексій Нижник, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Спробували вручити ФДМ ухвалу через канцелярію, як це передбачено положенням Фонду, але нам відмовили в доступі і вказали на поштову скриньку", - сказав він.

"Працівник кур'єрської служби, якому доручено доставити ухвалу, в присутності ЗМІ кинув його в поштову скриньку", - додав Нижник.

Реклама:

Він підкреслив, що визначення набуло чинності, і протягом минулої доби суд не скасовував його.

Як зазначив Нижник, це вже не перша невдала спроба вручити Фонду ухвалу суду. За його словами, напередодні в судовому засіданні брав участь представник ФДМ, який відмовився отримати копію ухвали суду.

Як повідомлялося, Окружний адміністративний суд Києва 22 вересня призупинив проведення конкурсу з продажу 99,567% акцій ОПЗ за позовом "Дніпроазота". Суд також тимчасово заборонив допускати до участі в конкурсі російське ТОВ "Азот-Сервіс".

"Дніпроазот" подав позов до суду у зв'язку з численними порушеннями, допущеними, на думку підприємства, в ході приватизації ОПЗ, які не дозволили йому взяти в ній участь. Слухання справи по суті призначено на 7 жовтня.

Як відомо, 5 липня Фонд держмайна оголосив конкурс з продажу 99,567% акцій ВАТ "Одеський припортовий завод".

Стартова ціна складає 4 млрд. гривень. Конкурс повинен відбутися 29 вересня.

Термін прийняття заявок на участь в конкурсі з продажу акцій ОПЗ закінчився 21 вересня. Всього були представлені заявки від трьох компаній: російського ТОВ "Азот-сервіс" та українських ТОВ "Фрунзе-Флора" і ТОВ "Нортіма"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: