Мінфін вирішує, як держбанки будуть діяти на кредитному ринку

Середа, 23 вересня 2009, 13:59

Міністерство фінансів разом з п'ятьма підконтрольними державі банками відпрацьовує політику їх позиціонування на ринку депозитів і кредитів.

Про це повідомив виконуючий обов'язки міністра фінансів Ігор Уманський, передає агентство "Інтерфакс-Україна".

"Я думаю, що найближчим часом ці банки можуть запропонувати ринку спільне бачення формування як депозитної, так і кредитної політики", - сказав він журналістам у Києві в середу.

"З урахуванням розмірів цих банків і їх частки на ринку, я думаю, що ця політика зможе вплинути на формування вартості грошей", - додав голова Мінфіну.

Коментуючи початок розміщення в середу казначейських зобов'язань із прибутковістю 16% річних, Уманський ще раз заявив, що така ставка не є сьогодні заниженою.

Як повідомлялося, в Україні донедавна було два держбанки - Ощадбанк (4 місце за розміром активів в країні на 1 липня 2009 року) і Укрексімбанк (3 місце), проте в рамках програми капіталізації уряд став власником ще трьох банків: Родовід Банку (23 місце), Укргазбанку (17 місце) і банку "Київ" (44 місце).

Реклама:

Їх сумарні активи становили на середину цього року 134,6 млрд. грн., або 15,6% від активів усіх 184 українських банків, кредитний портфель - 108,2 млрд. грн., або 14,7%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!