НКРЕ збільшить потужність електростанцій "Енергоатома"

П'ятниця, 18 вересня 2009, 15:32 -

Національна комісія регулювання електроенергетики (НКРЕ) відкоригує у бік підвищення встановлену потужність держпідприємства "НАЕК" "Енергоатом", оператора атомних електростанцій України, на 10,427 МВт - до 14 тис. 149,927 МВт.

Відповідне рішення НКРЕ ухвалила на засіданні у четвер, повідомляє прес-служба НКРЕ.

Згідно з повідомленням, необхідність коригування потужності "Енергоатому" виникла у зв'язку з приєднанням до генкомпанії держпідприємства "Донузлавська вітрова електростанція" і створення відповідного відокремленого підрозділу НАЕК.

Як відомо, Донузлавська ВЕС об'єднує розташовані в Криму Донузлавську, Судакську і Чорноморську ВЕС у складі 97 вітроагрегатів сумарною потужністю 10,427 МВт.

Реклама:

Встановлену потужність двох непрацездатних гідроагрегатів в розмірі 0,6 МВт комісія не врахувала при коригуванні потужності "Енергоатому".

Крім того, НКРЕ встановила "зелений" тариф на вироблену ВЕС електроенергію на вересень.

"Енергоатом" є оператором всіх чотирьох діючих АЕС України. Експлуатує 15 енергоблоків, оснащених водо-водяними енергетичними реакторами загальною встановленою електричною потужністю 13,835 ГВт.

НАЕК також експлуатує Ташликську ГАЕС встановленою потужністю 302 МВт в турбінному режимі і побудовану на нижньому водосховищі ГАЕС Олександрівську ГЕС встановленою потужністю 11,5 Мвт, які разом з Південно-Українською АЕС складають Південно-Український енергокомплекс.

НАЕК знаходиться у підпорядкуванні Міністерства палива та енергетики.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: