Ціни на цукор знизили

Вівторок, 1 вересня 2009, 10:05

Виконуючи вимоги Антимонопольного комітету України, суб'єкти господарювання, що працюють на ринку цукру, почали знижувати ціни.

Зокрема, згідно з отриманою комітетом інформацією, ціни на цукор вже знижено в 21 області, повідомляє прес-служба АМКУ.

Найбільше зниження цін оптовими постачальниками відбулося в Київській та у Вінницькій областях - до 10%, у Кіровоградській - до 8,8%, в Сумській - до 7%, у Луганській - до 6,6%, Донецькій - до 5,2%, у Волинській - до 5,1% та в Херсонській - до 5%.

Також зафіксовано зниження роздрібних цін і з боку торговельних мереж. Зокрема, в Полтавській області - до 7,5%, у Луганській - до 7,1%, у Донецькій - до 7%, в Івано-Франківській - до 5,6% та в Запорізькій - до 5,3%.

Реклама:

"Територіальним відділенням Антимонопольного комітету дана вказівка застосувати засоби державного примусу, прийнявши рішення щодо застосування конкуреційно-фінаносовіх санкцій до тих підприємств, які без законних на те підстав гальмують процес врегулювання цінової ситуації на ринку цукру та затягують з адекватним зниженням цін", - прокоментував ситуацію в. о. голови комітету Олександр Мельниченко.

Як відомо, органи комітету рекомендували суб'єктам господарювання, що працюють на ринку цукру, привести ціни до економічно обгрунтованого рівня.

Вимоги комітету охопили 150 оптових торговців, 139 торговельних мереж та 5 виробників цукру.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!