"Київводоканал" хоче судитися з "Київенерго" через борг, якого нема

Понеділок, 31 серпня 2009, 11:39

ВАТ "АК "Київводоканал" заперечує наявність боргу перед АК "Київенерго" і наполягає на тому, що це питання має вирішуватися в суді.

Про це повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ" з посиланням на прес-службу компанії.

"Питання заборгованості ВАТ "АК "Київводоканал" перед АК "Київенерго" знаходиться поза межами правового поля і може бути вирішене тільки в судовому порядку", - ідеться в заяві.

У компанії також підкреслили, що ще 5 березня 2009 Господарський суд Києва підтвердив своє рішення від 24 липня 2008 року і постанову Київського апеляційного господарського суду від 26 листопада 2008 року щодо безпідставності позовних вимог АК "Київенерго" до ВАТ "АК "Київводоканал".

Реклама:

Таким чином, відзначають у міськводоканалі, суд спростував існування боргу компанії перед "Київенерго" за обслуговування водонапірних агрегатів.

У заяві "Київводоканалу" також йдеться про те, що відповідно до порядку формування тарифів на послуги ЖКГ, затвердженим постановою Кабінету міністрів №560 від 12 липня 2005 року, витрати на підвищення тиску води в багатоповерхових будинках є складовою тарифу на послуги з утримання будинків і споруд і прибудинкових територій.

"Тому вони не можуть бути виставлені постачальником послуг з централізованого водопостачання, тобто ВАТ "АК "Київводоканал". Таким чином, причина відключення багатоповерхових житлових будинків від водопостачання через борги ВАТ "АК "Київводоканал" не відповідає дійсності, а сам факт загрозами має розглядатися в прокуратурі Києва", - підкреслили в компанії.

Як повідомлялося, раніше "Київенерго" направила ВАТ "АК "Київводоканал" офіційне повідомлення про відключення з 31 серпня насосного обладнання енергокомпанії для підвищення тиску холодної води. У цьому випадку жителі верхніх поверхів багатоквартирних будинків залишаться без холодної води.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: