Мінфін відібрав 5 банків на продаж державних облігацій

Четвер, 20 серпня 2009, 14:51

ІНГ Банк Україна, Ощадбанк, УкрСиббанк, Райффайзенбанк Аваль та Укргазбанк стали переможцями першого конкурсу з відбору первинних дилерів на ринку облігацій внутрішньої державної позики (ОВДП), що відбувся в середу.

Наступний конкурс відбудеться 10 вересня, а заявки на нього приймаються до 14:00 8 вересня, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" з посиланням на Мінфін.

Відповідно до оголошення, одержати статус первинного дилера можуть лише банки із статутним капіталом не менш 10 млн. євро, загальний обсяг торгівлі яких облігаціями держпозики з початку 2005 року перевищив 1 млрд. грн.

Переможцями конкурсу стануть не більше 16 банків, які будуть відібрані за обсягом купівлі ОВДП на первинному ринку.

Реклама:

Як повідомлялося, Мінфін у липні завершив підготовчу нормотворчу роботу з відбору первинних дилерів.

Зокрема, він створив комісію з відбору та оцінки функціонування первинних дилерів на чолі із заступником міністра фінансів Андрієм Кравцовим, а також затвердив приблизний договір про співпрацю на ринку державних цінних паперів.

Відповідно до нього, дилер бере на себе зобов'язання щоденно котирувати на фондових біржах, подавати конкурентні заявки на купівлю при їх розміщенні і забезпечувати купівлю ОВДП в обсязі не менше 3% загального обсягу їх розміщення протягом півріччя.

У свою чергу, Мінфін зобов'язується задовольняти при проведенні розміщення ОВДП виключно заявки дилерів з моменту укладення договорів про співробітництво з шістьма первинними дилерами та враховувати їхні пропозиції при складанні графіків розміщень.

Ще раніше Мінфін затвердив порядок відбору та функціонування первинних дилерів. Відповідно до нього, перший такий відбір повинен був пройти до 10 серпня.

Якщо за його підсумками буде відібрано менше шести дилерів, подальший відбір буде проходити щомісяця, після досягнення вказаної кількості дилерів - щоквартально, 12 - раз на півроку.

Держбюджет передбачає продаж ОВДП у поточному році на 26 млрд. грн. (без обліку випуску держоблігацій в рамках схем капіталізації державних та інших комерційних банків). З початку року Мінфін отримав від їхнього розміщення 10,25 млрд. грн.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: