Нафтопереробники будуть закривати заводи

Четвер, 20 серпня 2009, 12:23

Компанії в усьому світі можуть закрити аж до 10 нафтопереробних заводів у зв'язку з послабленням попиту на нафтопродукти і низькою прибутковістю нафтопереробки.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" з посиланням на агентство Bloomberg.

Закриття 10 НПЗ буде означати зниження загальносвітових обсягів переробки на 1,4%, впевнені аналітики компанії Bernstein Ніл Макмегон і Олександр Інкстер.

Royal Dutch Shell Plc, найбільша нафтова компанія Європи, виставила НПЗ у Великобританії, Нової Зеландії та Німеччині на продаж через низький попит на паливо.

Прибуток від переробки нафти знизився на 40% у другому кварталі в порівнянні з аналогічним періодом 2008 року, за даними BP Plc.

Компанії вже закрили ряд НПЗ. Valero Energy Corp., найбільший нафтопереробник в США, закрив свій завод на острові Аруба в липні.

Petroplus Holdings AG, найбільша в Європі незалежна компанія з переробки нафти, припинила роботу НПЗ Teesside у Великобританії.

Flying J Inc., збанкрутіла американська нафтопереробна компанія, яка є також власником заправних станції та мотелів, шукає інвесторів або покупців на свій НПЗ в Каліфорнії, який в даний час належить її дочірній компанії Big West Oil LLC.

Реклама:

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!