Жеваго займеться кольоровими металами на Філіпінах

Середа, 8 липня 2009, 11:41

Основний власник гірничорудної компанії Ferrexpo Костянтин Жеваго купив частку в філіпінському видобувачі нікелевої руди Toledo Mining Corp.

Компанія Toledo Mining Corp., яка займається видобутком нікелевих руди на Філіпінах, оголосила, Fevamotinico Sarl, що контролюється українським бізнесменом, купує 9,8% її акцій, пише видання "Комерсант-Україна".

Сума угоди оцінюється всього в 1,13 млн. фунтів стерлінгів. Але галузеві аналітики вважають, що зараз подібні активи, що займаються кольоровими металами, просто недооцінені внаслідок падіння попиту через кризу.

У вівторок Toledo Mining Corp. Plc повідомила про намір провести додаткову емісію акцій на суму 3,36 млн. євро шляхом розміщення 12 млн. цінних паперів. Заявку на придбання 4,06 млн. акцій, що складає 9,8% статутного фонду компанії з урахуванням його збільшення, подала Fevamotinico Sarl.Ще на 4 млн. акцій претендує австралійська інвесткомпанія Daintree Resources Ltd, це дозволить їй збільшити свою частку в Toledo Mining до 24%.

Розміщення паперів планується здійснити після затвердження додаткової емісії акціонерами Toledo Mining на загальних зборах 31 липня. Кінцевим бенефіціаром Fevamotinico Sarl є український підприємець Костянтин Жеваго, який через неї володіє 51% акцій гірничорудної компанії Ferrexpo. Прес-секретар Костянтина Жеваго Максим Прасолов відмовився від коментарів.

Toledo Mining Corp. - гірничорудна компанія, що має ліцензії на розробку нікелевих руд на Філіпінах. Загальні запаси оцінюються у 350 млн. т, займає 6 місце в світі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!