Нацбанк продовжить рефінансування банкам-кандидатам на капіталізацію

П'ятниця, 31 липня 2009, 20:28

Національний банк України (НБУ) може продовжити на термін до семи років рефінансування, видане банкам "Надра", "Київ", "Фінанси та Кредит", Укрпромбанку, Родовід Банку, Укргазбанку та Імексбанку.

Про це ідеться в листі НБУ до банків з посиланням на постанову правління Нацбанку №438 від 28 липня.

"Постанова №438 передбачає продовження на термін до семи років терміну дії договорів з кредитів рефінансування, наданих банкам, за якими Національний банк України вніс на розгляд Міністерства фінансів пропозицію про участь держави в їх капіталізації", - сказано в листі НБУ.

Відповідно до нього, за вказаними договорами рефінансування будуть сплачуватися відсотки в розмірі дисконтної ставки НБУ плюс 0,5 процентних пункти.

Реклама:

"Порядок внесення змін в договори по кредитах рефінансування та укладених договорах застави (іпотеки), який буде передбачати складання додаткових договорів, внесення додаткової застави, а в разі необхідності заміни на більш ліквідну заставу та інше буде доведено додатково", - говориться в листі.

Як відомо, на кінець червня обсяги рефінансування Нацбанком банку "Надра" становили 7,1 млрд. гривень, "Київ" - 1,01 млрд. гривень, "Фінанси та Кредит" - 2,64 млрд. гривень стабілізаційного рефінансування і 2,44 млрд. гривень - короткострокового, Укрпромбанк - відповідно 0,54 млрд. гривень і 0,86 млрд. гривень, Родовід Банк - 2,12 млрд. гривень і 1 млрд. гривень, Укргазбанк - 1,23 млрд. гривень і 2,61 млрд. гривень і Імексбанк - 0,6 млрд. гривень і 0,5 млрд. гривень.

Уряд поки вирішив капіталізувати три банки: Укргазбанк (на 3,1 млрд. гривень), Родовід Банк (2,809 млрд. гривень) і банк "Київ" (3,565 млрд. гривень), внісши в їх статутні капітали облігації внутрішньої держпозики на зазначені суми. Імексбанк і банк "Фінанси та Кредит" відмовилися від капіталізації за участю держави.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!