Порошенко відклав автобусний проект в Росії

П'ятниця, 31 липня 2009, 14:30

Корпорація "Богдан" відклала на невизначений час реалізацію проекту щодо створення в Росії автозаводу, який планувалося розпочати у другому півріччі 2009 року.

Про це заявив прес-секретар корпорації Сергій Красуля, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

За його словами, корпорація не відмовляється від реалізації цього проекту, але на цей час, в умовах різкого скорочення виробництва і продажів автобусів, першочерговим завданням корпорації є завантаження існуючих потужностей в Україні, збереження робочих місць на українських заводах, виплата заробітної плати персоналу.

"Ми не відмовляємося від жодного з наших закордонних проектів, у тому числі в Росії та Білорусы. Але сьогодні в умовах, коли багато заводів просто закриваються, відсутнє бюджетне фінансування, ми хочемо в першу чергу зберегти існуючий потенціал в Україні", - відзначив Красуля.

Реклама:

Він додав, що на сьогодні вже інвестовано близько 20 млн. дол. у створення в Борському районі Нижньогородської області майданчика для великовузлового складання автобусів, де у другій половині поточного року планувалося розпочати їх випуск (і паралельно вести будівництво нового заводу).

Красуля підкреслив, що початок реалізації проекту в першу чергу буде залежати від економічної доцільності і ситуації на автобусних ринках.

У той же час, за його словами, довгострокова стратегія корпорації в автобусному виробництві припускає поділ випуску моделей автобусів на всіх заводах (в тому числі російському та білоруською).

"У нас сьогодні є плани освоєння кількох нових моделей, і стратегією корпорації передбачено, що кожен з наших заводів буде виробляти певну модель для всіх наших ринків", - сказав прес-секретар корпорації.

Вперше про намір створити виробництво в Росії корпорація заявила в серпні 2005 року.

Як відомо, корпорація Богдан належить відомому українському бізнесменові Петру Порошенку.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: