Азаров прогнозує падіння ВВП на рівні 23%

П'ятниця, 3 липня 2009, 17:27

Екс-міністр фінансів, один з лідерів Партії регіонів Микола Азаров прогнозує падіння ВВП за підсумками 2009 року на рівні 23%.

Про це він заявив на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна".

"По році, швидше за все, ми будемо мати цифру по падіння ВВП на рівні 23-24%. Я оцінюю цю цифру як катастрофічну", - сказав він.

За словами Азарова, при такому падінні ВВП "при всіх доданих зусиллях, дай Бог, щоб ми в 2010 році вийшли до нуля", а в 2011 році - до 2-3% зростання.

Реклама:

"По суті, ми втратили 10 років розвитку країни", - відзначив він.

На думку Азарова, ситуацію в економіці країни погіршує "відсутність приросту" в агропромисловому комплексі, а також стагнація в промисловому секторі країни.

"Ситуація зараз в промисловості під мінус 32,3% падіння. АПК міг би трохи компенсувати цю ситуацію і змінити цифри, але цього року такого не буде", - зазначив він, додавши, що 2009 року АПК отримає на 10 млн. тонн зерна менше, ніж після торішнього врожаю.

Як повідомлялося, 2009 року уряд очікує уповільнення зростання української економіки до 0,4%, тоді як експерти, у тому числі і Нацбанку, прогнозують масштабний спад.

У МВФ допускають погіршення прогнозу падіння ВВП України в цьому році з 8% до 12%.

У січні-березні 2009 року реальний валовий внутрішній продукт знизився на 20,3% порівняно з відповідним періодом 2008 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!