"Регіони" наголошують на причетності до третього траншу кредиту МВФ

Середа, 29 липня 2009, 19:03

Депутат Верховної ради, член фракції Партії регіонів, міністр економіки "опозиційного уряду" Ірина Акімова констатує внесок своєї політичної сили в одержанні Україною третього траншу кредиту Міжнародного валютного фонду.

Про це ідеться у повідомленні її прес-служби.

"Хотілося б нагадати, що виділення чергового траншу МВФ не в останню чергу стало можливим завдяки конструктивній позиції фракції Партії регіонів у питанні прийняття закону про фінансове оздоровлення банків, що було однією з ключових вимог з боку МВФ", - сказала Акімова.

Вона підкреслила, що Партія регіонів завжди виступала за взаємовигідне співробітництво із цією міжнародною організацією й наполягала на продуктивному використанні залучених коштів для боротьби з наслідками світової економічної кризи.

Реклама:

Парламентарій відзначила, що опозиція стурбована тим, наскільки ефективно й прозоро уряд буде використовувати позикові кошти, і підкреслила, що владі доведеться повертати кредит за рахунок українських платників податків.

Акімова також нагадала, що продовжує наростати державний борг України.

"Усього за півтора року господарювання Тимошенко валовий державний борг України зріс на 82%. У перерахунку на кількість населення це означає, що борги кожного українця, які на них та їх нащадків перекладає держава, збільшилися з 380 до 700 доларів або майже у два рази", - підкреслила вона.

На думку депутата, сьогоднішня антикризова політика Кабінету Міністрів зводиться тільки до того, щоб накопичувати борги як на внутрішньому, так і на зовнішньому ринках.

Як повідомлялося, 28 липня Рада директорів МВФ схвалила виділення Україні третього траншу кредиту stand-by на 3,3 млрд. доларів.

24 липня Верховна Рада врегулювала порядок фінансового оздоровлення банків, прийнявши законопроект №4630, яким, зокрема, регламентується створення санаційного банку.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!