Ющенко підписав закон про оптові ринки для аграріїв

Вівторок, 28 липня 2009, 13:21

Президент Віктор Ющенко підписав закон про оптові ринки сільськогосподарської продукції.

Про це повідомила прес-служба голови держави у вівторок, передає агентство "Інтерфакс-Україна".

Як повідомлялося, Верховна Рада прийняла цей закон 25 червня. За нього проголосувало 309 парламентаріїв.

Відповідно до закону, оптовий ринок сільськогосподарської продукції - це суб'єкт підприємницької діяльності, який створено у відповідності із законодавством і метою діяльності якого є створення необхідних умов для здійснення операцій з продажу та купівлі сільгосппродукції та підписання відповідних договорів.

Оптовими ринками сільгосппродукції можуть називатися тільки ті суб'єкти підприємницької діяльності, які відповідають вимогам цього закону, а також внесені до реєстру оптових ринків сільгосппродукції.

У законі вказується класифікація оптових ринків сільгосппродукції, а також особливості їх створення, діяльності та регулювання.

Державна політика підтримки таких ринків здійснюється шляхом розробки та затвердження програми розвитку мережі оптових ринків, що затверджується Кабміном.

Державна підтримка також здійснюється шляхом контролю та реалізації заходів, що стосуються створення та функціонування оптових ринків, а також у вигляді забезпечення достовірною інформацією учасників оптових ринків сільгосппродукції.

Реклама:

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: