У Ющенка вважають, що уряд зриває бюджетний процес

П'ятниця, 24 липня 2009, 17:41

Урядом загальмовано початок бюджетного процесу на 2010 рік.

Про це ідеться у заяві Головної служби соціально-економічного розвитку Секретаріату президента, повідомляє прес-служба Секретаріату.

Згідно з повідомленням, такий висновок зроблено на підставі того, що органами влади досі не ухвалені основні нормативно-правові акти, на яких має ґрунтуватися проект Державного бюджету на 2010 рік.

"Дії уряду щодо початку бюджетного процесу звелися лише до схвалення постановою КМУ від 25 лютого 2009 року № 151 Декларації цілей та завдань бюджету на 2010 рік (Бюджетної декларації), підготовка якої передбачена Законом "Про Кабінет міністрів України". Цей документ передбачає завдання бюджетної політики на наступний рік та не визначає основних її напрямів з кількісними критеріями, які мають бути відображені у Основних напрямах бюджетної політики та розглянуті Верховною радою, як того вимагає стаття 33 Бюджетного кодексу України", - наголошується у заяві.

Реклама:

Головна служба соціально-економічного розвитку зазначає, що таким чином на сьогодні урядом не прийнято рішення щодо прогнозу економічного і соціального розвитку України на 2010 рік, яке мало бути прийняте до 15 травня, а також не схвалено та не подано до Верховної ради проект Основних напрямів бюджетної політики на 2010 рік, які мали бути схвалені Кабміном до 25 травня та внесені до парламенту до 26 травня.

Також у парламенті не проведено парламентські слухання з питань бюджетної політики на 2010 рік та не схвалено Основних напрямів бюджетної політики на наступний рік, які мали бути проведені до 1 червня.

"Отже, початок бюджетного процесу на наступний рік, незважаючи на якій законодавчій базі - новій чи старій - він має ґрунтуватися, практично зірвано", - підкреслюють у Секретаріаті.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!