Делегація Криму представила в Брюсселі 20 інвестпроектів

Субота, 18 липня 2009, 13:24

Делегація Криму представила в Брюсселі 20 інвестиційних проектів.

Про це у п'ятницю в Брюсселі заявив прем'єр-міністр Автономної Республіки Крим Віктор Плакида, повідомляє агентство "УНІАН".

"Ми привезли з собою два десятки передпроектних пропозицій", - сказав він.

За словами Плакиди, запропоновані проекти стосувалися розвитку вітрової енергетики, геліоенергетики, будівництва автошляхів на умовах концесії, будівництво заводів для переробки відходів тощо.

Реклама:

Крім того, за словами кримського прем'єра, в ході зустрічей з представниками європейського бізнесу обговорювались питання стосовно вкладення інвестицій у реконструкції класичних енергетичних потужностей з урахуванням сучасних інноваційних технологій, а також питання покращення забезпечення Криму питною водою, в тому числі шляхом опріснення води.

Говорячи про альтернативну енергетику, Плакида зазначив, що проекти в цій сфері можуть бути дуже цікавими для європейських інвесторів з урахуванням вимог Кіотського протоколу про зменшення викидів СО2 в атмосферу та зростання ціни на газ.

"Крим на 300% має потенціал в галузі альтернативної енергетики, який не може бути нецікавим для інвесторів", - наголосив прем'єр автономії.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: