У Тимошенко збалансують держбюджет заради чергового траншу МВФ

П'ятниця, 10 липня 2009, 14:32

Кабінет міністрів має намір вжити заходів щодо збалансування державного бюджету в частині активізації додаткових надходжень і скорочення витрат.

Про це заявив виконуючий обов'язки міністра фінансів Ігор Уманський, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Ми взяли на себе зобов'язання вжити додаткових заходів фіскального характеру за збалансованість бюджету", - сказав він, відповідаючи на запитання про те, які зобов'язання взяла на себе Україна перед МВФ для отримання чергового траншу кредиту.

Уманський зазначив, що ці зобов'язання стосуються додаткових надходжень у частині "акцентування уваги на посилення адміністрування на митниці та у державній податковій адміністрації", а також передбачає скорочення витрат.

Реклама:

Він зазначив, що перелік заходів по скороченню витрат, які Україна передала МВФ, викладений на 3 сторінках.

В.о. міністра фінансів уточнив, що скорочення витрат планується, "в тому числі, в частині заходів капітального характеру, заходів по іншим програмам, таким, як використання певних субсидій, оптимізація державного замовлення, оптимізація податкових пільг і преференцій".

Такі заходи, за словами Уманського, вже розробляються Мінфіном і повинні бути внесені на найближчі засідання уряду.

Як повідомлялося, 10 червня українська влада і місія МВФ досягли попередньої домовленості про виділення Україні чергового траншу в рамках програми stand-by у розмірі 3,3 млрд. доларів, з яких 1,9 млрд. доларів піде на погашення зовнішніх боргів України.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: