Теплоенергетики розрахуються з "Нафтогазом" кредитом Ощадбанку

Середа, 1 липня 2009, 16:39

Кабінет міністрів схвалив надання державних гарантій підприємствам комунальної теплоенергетики на залучення в Ощадбанка до 3,8 млрд. грн. кредитних коштів для погашення заборгованості за спожитий в 2009 році природний газ.

Порядок надання у цьому році держгарантій затверджено урядовою постановою, пише видання "Дело".

Згідно з документом, отримані НАК "Нафтогаз України" і її дочірня компанія "Газ України" за цією схемою кошти має бути спрямовано на закачку природного газу в підземні сховища.

Розрахунки за запозиченнями будуть здійснюватися з використанням поточних рахунків підприємств в Ощадбанку.

Для надання державної гарантії підприємство комунальної теплоенергетики має укласти з Міністерством фінансів договір про відшкодування витрат держбюджету, які можуть виникнути у разі виконання державою гарантійних зобов'язань.

Зокрема, у договорі будуть передбачатися наступні зобов'язання теплопостачальних підприємств: надання інформації для проведення моніторингу платоспроможності; відшкодування витрат держбюджету, пов'язаних з виконанням гарантійних зобов'язань; оплата пені за кожний день прострочення відшкодування таких витрат держбюджету.

За станом на 15 червня заборгованість теплопостачальних підприємств за спожитий з 1 жовтня 2008 року природний газ перед "Газ України" склала 3,464 млрд. грн. при рівні розрахунків 60%.

Згідно з даними НБУ, на 1 квітня 2009 року за розміром загальних активів (54,797 млрд. грн.) банк посідав 3 місце серед 182 діючих у країні банків.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: