Проекти Парцхаладзе подешевшали в 4 рази

Середа, 1 липня 2009, 13:35

Вартість портфеля проектів девелоперської компанії "XXI Століття" (Київ) у липні-грудні 2008 року знизилася в 4,4 рази - з 2,068 млрд. дол. до 474 млн. дол., тоді як її портфель на 31 грудня 2007 року оцінювався в 2,031 млрд. дол.

Про це повідомив девелопер з посиланням на результати оцінки, проведеної українським представництвом міжнародної консалтингової компанії в сфері комерційної нерухомості CB Richard Ellis, переда\ агентство "Інтерфакс-Україна".

"Це істотне зниження вартості (портфеля) відображає домінуючі на ринку умови, а також продаж активів у другій половині минулого року, які компанія змушена була здійснити для того, щоб здійснити виплату купона за єврооблігаціями і також боргових зобов'язань перед місцевими банками", - йдеться в повідомленні.

Як зазначено в повідомленні, основними факторами падіння вартісної оцінки портфеля виступають глобальна фінансова криза, що вплинула на економіку України і, особливо, на ринок нерухомості і банківський сектор, а також політична нестабільність в країні.

"Ці непередбачені та різкі зміни на ринку нерухомості істотно ускладнили оцінку вартості нерухомості і потягли за собою істотне зниження вартості портфеля компанії", - підкреслюється компанією.

Відповідно до звіту CB Richard Ellis, оприлюдненому на веб-сайті "XXI Століття", консалтингова компанія оцінювала 40 проектів девелопера, зокрема, багатофункціональні комплекси (12), житлові комплекси (8), торгові центри (7), логістичні комплекси (6), офісні центри (4), готель, аквапарк і одна ділянка без розробленої концепції. Ці проекти розташовані в Києві (17), Київській області, Харкові, Криму (всі - по 5), Донецьку (2), Львові, Одесі, Дніпропетровську, Полтаві, Сумах, Черкасах (всі - по 1).

Як повідомлялося, "XXI Століття" проводить переговори з власниками єврооблігацій, випущених в травні 2007 року на загальну суму 175 млн. дол., про реструктуризацію боргу за ними і запропонував остаточний варіант реструктуризації, згідно з яким, погашення паперів відбудеться до 24 листопада 2014 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: