Тимошенко пообіцяла: "Нафтогаз" вчасно закачає газ до сховищ

Вівторок, 9 червня 2009, 19:17

Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко спростовує заяви про нездатність Національної акціонерної компанії (НАК) "Нафтогаз України" закачати необхідні обсяги природного газу до підземних сховищ (ПСГ) і оплатити їх.

"Не слухайте ніяких експертів. Буде закачаний газ і за нього буде заплачено", - сказала вона на прес-конференції в Києві у вівторок.

Тимошенко наголосила, що взяла в свої руки всю політику на газовому ринку Україні, що дозволило витягнути його з банкрутства і корупції.

Коментуючи слова президента Віктора Ющенка про складне фінансове становище "Нафтогазу", прем'єр сказала: "Це чергова істерика, яка не має перед собою ніяких фактів".

Реклама:

Вона звинуватила главу держави у свідомій дестабілізації компанії та країни.

Прем'єр пояснила, що така оцінка Ющенка негативно вплине на кредитні рейтинги "Нафтогазу" і держави.

Як повідомлялося, у вівторок президент заявив, що "Нафтогаз України" буде здатний обслуговувати свої зобов'язання і закуповувати імпортний природний газ лише за умови, якщо протягом 30 днів уряд зможе реформувати компанію і ринок енергоресурсів.

Він зазначив, що кредитні зобов'язання "Нафтогазу" досягли 59,8 млрд. гривень, тоді як його прогнозовані в цьому році доходи становлять 59 млрд. гривень.

Глава держави нагадав, що платіж НАК за постачання імпортного газу в травні був здійснений за рахунок емісії Національного банку в розмірі 3,8 млрд. гривень, які через механізм рефінансування дозволили Ощадбанку виділити кредит "Нафтогазові".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!