Заяви Росії щодо газу спрямовані на підтримку "ширки"?

Четвер, 4 червня 2009, 20:07 -

Уповноважений президента з міжнародних питань енергетичної безпеки Богдан Соколовський вважає останні заяви Росії щодо газу спрямованими на підтримку створення коаліції Партії регіонів і Блоку Юлії Тимошенко.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби президента.

"Те, що відбувається в українському парламенті, і те, що відбувається з газом з боку Росії, - це 2 ланки того самого ланцюга, яким Україна затягується на шибениці", - сказав він.

На думку Соколовського, заяви Росії про нездатність України розраховуватися за російський газ є спробою підкреслити, що Україна виснажена економічно і нинішня влада не здатна з цим викликом упоратися.

Реклама:

Уповноважений президента вважає, що в такий спосіб створюється реклама для нової коаліції.

"Це ніщо інше, як спроба нав'язати думку й українському співтовариству, і світу як про нездатність існуючої влади, так і про неспроможність української держави функціонувати самостійно як держава взагалі", - заявив він.

За словами Соколовського, приїзд до України європейських експертів для з'ясування ситуації з поставками газу не пов'язаний із загостренням українсько-російських газових відносин і був запланований раніше.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: