У Тимошенко почнуть добудову житла за рахунок Ощадбанку

Четвер, 4 червня 2009, 14:11

Ощадбанк дав згоду на викуп облігацій Державної іпотечної установи (ДІУ) на 30 млн. гривень із загального випуску на 1 млрд. гривень для початку реалізації програми з завершення будівництва житлових об'єктів по Україні з рівнем готовності 70% і більше.

Про це заявив заступник міністра регіонального розвитку та будівництва Анатолій Ткачук по завершенню наради по добудові житлових об'єктів на чолі з президентом України Вікторм Ющенко в Києві в четвер, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Я думаю, що ми вирішили питання, щоб наступного тижня програма стартувала. Ощадбанк зможе викупити облігації і це буде десь в межах 30 млн. гривень і в межах цих 30 млн. гривень ми зможемо розпочати роботи по добудові об'єктів", - сказав він.

За словами Ткачука, Мінрегіонбуд з наступного вівторка, 9 червня, почне спільно з іншими міністерствами проводити роботи для проведення конкурсу та визначення перших об'єктів добудови.

Реклама:

"Я думаю, що варто починати з тих об'єктів, які з найменшою вартістю, щоб на невеликі гроші можна було добудувати як можна більшу кількість об'єктів", - сказав він.

Разом з тим, заступник міністра висловив сподівання, що початок реалізації цієї програми стане стартом того, що інші банки почнуть викупити облігації ДІУ.

"Сьогодні в присутності голови НБУ було сказано, що державні банки, що одержали серйозні гроші від держави, мають не тільки можливості, але й зобов'язані розпочати таку роботу (викуп облігацій ДІУ)", - сказав Ткачук.

"Президент на це звернув увагу - не чекати всього мільярда, а почати з малого", - додав він.

Як повідомлялося, 8 квітня ДІУ уклала договір про організацію та проведення торгів у процесі розміщення на УМВБ.

Номінал облігацій в бездокументарній формі всіх п'яти випусків (серії "Z", "A1"-"I1";"J1"-"S1"; "T1"-"C2"; "D2"-"M2";"N2"-"W2" по 2 тис. облігацій у кожному випуску) становить 100 тис. гривень.

ДІУ створена урядом України в жовтні 2004 року. Основною метою її діяльності є рефінансування первинних іпотечних кредиторів шляхом набуття права вимоги по іпотечних кредитах. Статутний капітал ДІУ складає 200 млн. гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: