Глава місії МВФ прибула до Києва

Вівторок, 30 червня 2009, 11:50

Голова місії Міжнародного валютного фонду (МВФ) Джейла Пазарбашіоглу у вівторок прибула до Києва.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" з посиланням на прес-службу представництва МВФ в Україні.

За інформацією представництва, мета візиту Пазарбашіоглу до України - завершення чергового перегляду програми stand-by.

Як відомо, місія МВФ яка працювала в Україні в кінці січня - на початку лютого 2009 року не змогла завершити перегляд з-за ряду неузгоджених питань, у зв'язку з чим надходження другого траншу, спочатку заплановане на 15 лютого, було відкладене.

Реклама:

Позитивний висновок за підсумками першого перегляду місія змогла зробити лише в кінці квітня.

Місія МВФ підтримала пропозицію української сторони збільшити розмір другого траншу до 1,9 млрд. SDR із 1,25 млрд. SDR і направити понад половини вказаної суми на покриття дефіциту бюджету, тоді як традиційно одержувачем коштів МВФ був Нацбанк, а їхнє цільове призначення полягало в підтримки платіжного балансу.

Оновлений за підсумками першого перегляду програми графік надходження коштів передбачає виділення Україні третього траншу в розмірі 2,125 млрд. SDR (3,27 млрд. доларів за поточним курсом) за підсумками запланованого на червень другого перегляду, четвертий в розмірі 2,5 млрд. SDR (близько 3,84 млрд. доларів) - у разі успішного завершення третього перегляду програми у листопаді 2009 року.

Надалі передбачається, що п'ятий-восьмий транші складуть по 375 млн. SDR кожен і будуть виділятися за підсумками щоквартального перегляду програми.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!