Автовиробники хочуть продовження дії 13% надбавки

Середа, 3 червня 2009, 20:46

Корпорація "УкрАВТО" пропонує продовжити дію тимчасової 13%-й надбавки до ввізного мито на автомобільну техніку до березня 2010 року.

Про це заявив віце-президент корпорації Олег Папашев на прес - конференції у Запоріжжі, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Ми просимо продовжити її на півроку, принаймні, для того, щоб уявна стабільність, яка сьогодні встановилася, щоб ті плани, які ми побудували до кінця року, спрацювали", - сказав він.

За його словами, 13-відсоткова надбавка дійсно обмежила імпорт автомобілів, у першу чергу, китайських.

Реклама:

Разом з тим, Папашев відзначив, що ще до її введення, імпортних автомобілів було ввезено до України на кілька наступних місяців продажів.

"Чому ми продовжуємо говорити про 13%-відсоткову надбавку и далі? Тому що склади скоро закінчаться. Багато імпортерів готуються до ввезення", - підкреслив він.

У корпорації відзначають, що продукції підприємств-експортерів поки недостатньо, щоб перекрити збільшення імпорту.

За словами Папашева, дисбаланс між експортом і імпортом, збільшення імпорту призведе до знецінення національної валюти.

"60% закупівель всі наші постачальники купують по імпорту. Ми все більше і більше змушені будемо витрачати гривню для придбання компонентів і матеріалів. Це означає, що на внутрішньому ринку наш продукт буде ставати неконкурентоспроможним", - підкреслив він.

Як відомо, тимчасова надбавка до ввізного мита на автомобілі була введена в березні 2009 року терміном на півроку.

Автовиробники вважають, що продовження дії тимчасової надбавки до ввізного мита на автомобільну техніку дозволить зберегти українську автомобільну промисловість під час кризи і забезпечить додаткові надходження до Державного бюджету від імпорту.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: