РНБО вимагає макропоказників по держбюджету-2010

П'ятниця, 26 червня 2009, 17:59

Рада національної безпеки і оборони (РНБО) перенесла розгляд питання про внесення пропозицій до проекту закону "Про державний бюджет України на 2010 рік" щодо статтей, пов'язаних із забезпеченням національної безпеки та оборони держави, на першу декаду липня.

Про це заявив перший заступник секретаря РНБО Степан Гавриш на прес-конференції після закінчення засідання РНБО в Києві у п'ятницю, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Уряд не визначив основні макропоказники бюджету наступного року. Тому в цих умовах приймати рішення ми вважаємо передчасним та таким, що не відповідає нормам бюджетної політики, яка декларується в Україні", - сказав він.

Крім того, за словами Гавриша, "РНБО до теперішнього моменту не володіє чіткими і максимально зрозумілими макроекономічними показниками сучасного розвитку, і, відповідно, розвитку на майбутнє".

Реклама:

При цьому перший заступник секретаря РНБО відзначив, що якщо Міжнародний валютний фонд декларує інфляцію (за підсумками року) у розмірі 16,7%, то уряд заявляє про значно більш низький рівень можливої інфляції.

"Якщо ВВП чекає падіння у цьому році на 21%, а наступного - не менше 10%, то висновки уряду, в тому числі, які робляться в публічних заявах, декларують значно нижчий рівень падіння ВВП. Сьогодні недостатньо чітко визначені основні джерела формування фінансової політики в контексті відповідного забезпечення існування як діяльності Міністерства оборони, так і інших міністерств і відомств, що мають особливий характер в контексті національної оборони і безпеки", - відзначив він.

Гавриш підкреслив, що уряд протягом 2009 року вносив 5 раз зміни до державного бюджету, що призвело до його збільшення на суму в 7 млрд. гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: