Експерт прогнозує пік кризи в найближчі два роки

Понеділок, 22 червня 2009, 19:33

Світова економіка в найближчі два роки зіткнеться з більш серйозним спадом, ніж той, який вона переживає зараз.

Про це заявив американський економіст Гаррі Дент, повідомляє РІА "Новости".

В ефірі одного з телеканалів експерт спростував думку низки аналітиків щодо того, що найгірше в стані світової економіки вже позаду.

За словами американського економіста, покоління людей, що народилися під час післявоєнного демографічного вибуху, незабаром знизить витрати, як це сталося в Японії в 1990-х роках.

Реклама:

Зниження витрат стане причиною спаду на ринку нерухомості та ринку акцій, що, в свою чергу, підірве прогнозоване низкою експертів оздоровлення економіки.

"Пік витрат припадає на (вік) 46 років", - вважає Дент, додаючи, що "ближче до кінця цього десятиліття люди, що народилися в період демографічного вибуху, досягнуть піку витрат, готуючись до пенсії".

"Їх дітям доведеться покинути (батьківське) гніздо, і економіка сповільниться, як в Японії в 90-ті роки", - цитує агентство слова Дента.

На думку експерта, у найближчі місяці фондові ринки продовжать зростання, однак змінять його на спад ближче до кінця року на тлі нового спаду банківської системи, який досягне дна в 2011 році.

"Японія пережила "міхур" на ринку нерухомості та пік витрат покоління. Фондові ринки (країни) знижувалися протягом кількох років, (ринок) нерухомості втратив 60%, і всі урядові заходи стимулювання не змогли скласти (мозаїку) - це те, що чекає на нас", - сказав економіст.

"Якби мені довелося "пересиджувати" (економічну) депресію в одному місці у Західному світі, це була б Австралія", - додав Дент, маючи на увазі географічну близькість "зеленого континенту" до вогнища світового економічного зростання - Азії.

Гаррі Дент відомий, перш за все, тим, що свого часу передбачив економічну кризу в Японії, яка трапилася у 1990 роках, і нинішню світову економічну кризу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: