Ощадбанк отримав окремі нормативи від НБУ

Понеділок, 22 червня 2009, 14:06

Національний банк України (НБУ) затвердив окремі економічні нормативи для Державного ощадного банку України (Ощадбанк), який активно кредитує Національну акціонерну компанію (НАК) "Нафтогаз України".

Про це заявив голова правління банку Анатолій Гулей в інтерв'ю тижневику "Бізнес"

"Що стосується кредитування НАК "Нафтогаз України", то Нацбанк окремою постановою затвердив для нас індивідуальні нормативи. Ми не порушили їх і, я впевнений, не порушимо", - сказав він.

Щодо процесу рекапіталізації банків за рахунок коштів уряду банкір висловив думку, що приєднання відповідних кредитно-фінансових установ до Ощадбанку небажане, оскільки може призвести до негативних наслідків.

Реклама:

"Якість активів нашого банку внаслідок приєднання рекапіталізованих банків може значно погіршитися, а ризики, відповідно, зрости. Я поки що не бачу механізму, який дозволить цим банкам відновити свою платоспроможність", - зазначив Гулей.

При цьому він висловив думку, що для підтримки платоспроможності таких банків на належному рівні в них повинні працювати як представники уряду в особі керуючих, так і представники Нацбанку в особі тимчасових адміністраторів.

Як повідомлялося, Кабінет міністрів розглядає можливість збільшення статутного капіталу НАК "Нафтогаз України" на 18,6 млрд. гривень для розрахунків по кредиту Ощадбанку.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: