Києву треба 8,8 мільярдів гривень на дороги

П'ятниця, 12 червня 2009, 16:59

У Києві майже 80% покриття вулиць потребують капітального ремонту або, як мінімум, заміни та відновлення верхнього шару асфальтобетонного покриття.

Про це заявив генеральний директор комунальної корпорації "Київавтодор" Георгій Глинський на розширеному засіданні колегії Київської міськадміністрації у п'ятницю, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

За його словами, всього капітального ремонту потребує 16 млн. квадратних метрів покриття, для чого необхідно 7,6 млрд. гривень.

Глинський зазначив, що термін експлуатації 80% дорожнього покриття міських вулиць столиці складає 15-30 років, що у 1,5-3 рази перевищує нормативні терміни їх служби.

Реклама:

Всього загальна площа проїзної частини доріг та тротуарів Києва становить 26,2 млн. квадратних метрів.

Нормативний термін служби покриття складає 12 років, тому щорічно капітальний ремонт повинен здійснюватися на 1,557 млн. квадратних метрів.

У той же час, обсяг виконаних робіт з капремонту за останні 10 років склав 2,6 млн. квадратних метрів.

Згідно зі статистикою, в середньому, починаючи з 1997 року, у Києві щорічно виконувався поточний (дрібний, середній) ремонт на 47% покриттів, що становить 1,355 млн. квадратних метрів.

У зв'язку з недофінансування ремонтних робіт за останні 12 років, планового поточного ремонту потребує 8,6 млн. квадратних метрів покриття, для чого необхідно 1,2 млрд. гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: