Ющенко забрав заступника у голови Фонду держмайна

Вівторок, 5 травня 2009, 19:42

Президент Віктор Ющенко зупинив дію розпорядження Кабінету міністрів від 8 квітня про призначення Сергія Бухаленкова заступником голови Фонду державного майна (ФДМ) України.

Текст відповідного указу глави держави розміщено на офіційному веб-сайті президента.

На переконання президента, цей акт видано Кабінетом міністрів всупереч Конституції України.

Зокрема, відзначив Ющенко, Основним Законом держави повноваження Кабінету міністрів щодо вирішення кадрових питань діяльності ФДМ зводяться до внесення прем`єр-міністром до Верховної Ради подання щодо кандидатури на посаду голови цього Фонду (пункт 12 частини першої статті 85).

Реклама:

Повноваженнями ж щодо призначення заступників голови ФДМ Конституція та закони Кабінет міністрів не наділяють, підкреслив глава держави.

За таких обставин застосування до ФДМ положень Закону "Про Кабінет міністрів України", які визначають повноваження Кабміну щодо призначення на посади та звільнення з посад заступників керівників центральних органів виконавчої влади (стаття 22), є неправомірним.

Таким чином, на переконання президента, вирішивши питання призначення заступника голови ФДМ, Кабмін вийшов за межі своїх повноважень та діяв у спосіб, не передбачений Конституцією та законами України, чим порушив наведені норми Конституції.

Одночасно президент звернувся з поданням до Конституційно Суду з приводу відповідного рішення Кабміну.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!