КМДА майже домовилась про викуп цеху "Більшовика", який заважає добудові Шулявської розв'язки

П'ятниця, 5 березня 2021, 11:20
 

Продаж будівлі цеху №5 "Першого київського машинобудівного заводу" міській владі Києва може відбутися до приватизаційного аукціону.

Про це йдеться у статті Економічної правди.

Переговори КМДА з Фондом державного майна тривають довго і безрезультатно. У 2020 році перший заступник київського міського голови Микола Поворозник розповідав, що ФДМ оцінює цех у 700 млн грн. Місто вважало цю ціну завищеною.

Голова ФДМ Дмитро Сенниченко каже, що наразі вирішення цього питання – у руках київської влади.

Реклама:

"П'ятий корпус – це актив на балансі ПКМЗ. Правління підприємства не може просто так віддати актив, навіть для благих справ. Місту було запропоновано обрати оцінювача, оцінити корпус і викупити приміщення відповідно до закону "Про відчуження земельних ділянок для суспільних потреб", – заявив він.

За словами Сенниченка, оціночну компанію Київ обрав, отримав оцінку майна, а фонд її затвердив. Спільна дорожня карта КМДА й ПКМЗ уже реалізовується. 

"Продаж будівлі цеху міській владі Києва може відбутися до приватизаційного аукціону", – запевнили представники фонду у відповіді на запит ЕП.

Цех №5 ПКМЗ, розташований на перетині проспекту Перемоги та вул. Вадима Гетьмана, хоче викупити міська влада. Земля під ним потрібна для будівництва елемента розв'язки і правого повороту з проспекту Перемоги на вулицю Гетьмана. Це дозволить завершити реконструкцію Шулявського шляхопроводу.

Детальніше читайте за посиланням: Продажний "Більшовик": кому дістанеться земля на Шулявці і що там побудують

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: