Президент не буде ветувати закон про заборону грального бізнесу

Понеділок, 25 травня 2009, 11:08

Президент Віктор Ющенко обіцяє разом з представниками грального бізнесу на цьому тижні розробити і передати на розгляд Верховної Ради пропозиції до прийнятого парламентом закону про тимчасову заборону грального бізнесу.

Про це він сказав представникам грального бізнесу, які пікетують Український дім, де проходить форум "Влада і бізнес - партнери".

"У мене є 4 дні, щоб прийняти рішення ...", - сказав Ющенко.

На його думку, закон, який прийняла Верховна Рада, є популістським, "із цього виходила прем'єр, з цього виходила Верховна Рада".

Ющенко зазначив, що він може застосувати до закону право вето, однак це нічого не дасть.

"Якщо я його (закон) просто ветує, це вето буде подолане на наступний день", - сказав голова держави.

На думку президента, застосовувати мораторій - це неправильно.

Ющенко запропонував незадоволеним власникам грального бізнесу взяти участь у розробці пропозицій до закону.

Як передає агентство "Інтерфакс-Україна", біля будівлі Українського дому зібралося кілька сотень працівників сфери грального бізнесу, які протестують проти прийняття парламентом закону про тимчасову заборону грального бізнесу.

Вони тримають плакати із закликом до президента накласти вето на цей закон і написом "Цивілізований підхід до грального бізнесу".

У той же час близько 1,5 тис. працівників гральної індустрії зібралися в понеділок вранці на вулиці Банковій у Києві неподалік від секретаріату президента з проханням до голови держави накласти вето на закон про заборону грального бізнесу.

Як повідомлялося, Кабінет міністрів розпорядженням від 7 травня призупинив дію ліцензій гральних закладів на один місяць.

Приводом для таких заходів стала трагедія в Дніпропетровську, де в ніч на 7 травня на першому поверсі п'ятиповерхового будинку в залі гральних автоматів виникла пожежа. Загинуло дев'ять чоловік, у тому числі три співробітники закладу. 11 потерпілих було госпіталізовано.

Пізніше, 15 травня, парламент прийняв закон про заборону грального бізнесу та участі в азартних іграх.

Закон ще не підписаний президентом України.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: