Імексбанк не згоден з умовами рекапіталізації

Середа, 20 травня 2009, 15:12

Імексбанк призупинив переговори з урядом України щодо рекапіталізації.

Про це заявив журналістам виконуючий обов'язки міністра фінансів Ігор Уманський, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

"Призупинив переговори поки що Імексбанк", - сказав він.

У самому Імексбанку відзначають, що акціонери і правління, як і раніше, розглядають можливість входження держави у капітал банку, але не більше ніж на 39%.

Реклама:

Однак пропоновані державою умови включають входження у капітал банку не менше ніж на 60% +1 акція, ще 15% акціонери зобов'язані передати в управління.

"З огляду на зазначені факти, на даний момент питання про участь держави в капіталі АКБ "Імексбанк" і досі, знаходиться на стадії обговорення", - зазначають у фінустанові.

Що ж стосується інших банків - кандидатів на рекапіталізацію, Уманський зазначив, що переговори тривають.

На даний момент йде підготовка документів, необхідних для внесення змін до статутних документів, документів, пов'язаних з додатковою емісією.

"Зараз Національний банк уточнює обсяги, розміри додаткової емісії та розміри статутних капіталів цих банків", - сказав він.

У той же час, Уманський зазначив, що у разі, якщо банки знайдуть можливість самостійно стабілізувати своє становище, уряд не буде цьому перешкоджати.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!