Гривні прогнозують подальше зміцнення

Понеділок, 6 квітня 2009, 14:34

Повернення місії МВФ в Україну надасть позитивний сигнал валютному ринку і може посилити тенденцію зміцнення гривні в найближчі 3-4 тижні.

Такий прогноз висловили аналітики ING Bank Ukraine у коментарі агентству "ЛІГАБізнесІнформ".

А позитивне рішення МВФ про надання чергового кредиту Україні, за їх словами, може повернути курс гривні до рівня 7,8-8,0 гривень за долар уже протягом найближчих 2-3 тижнів.

Крім того аналітики банку відзначають, що на ринку не спостерігається суттєвих причин для девальвації гривні щонайменше протягом найближчих 1-2 місяців.

Реклама:

На думку експертів, у той же час позитивне рішення МВФ пом'якшить негативну реакцію інвесторів на невдалі голосування в парламенті по антикризовому пакету законопроектів на минулого тижня.

"Оскільки в даний час кредит МВФ є єдиним джерелом валютних надходжень в країну й індикатором можливості більшості іноземних інвесторів вийти на український ринок, ми вважаємо, що напередодні президентських виборів основні політичні сили не можуть дозволити собі викликати своїми діями негативне рішення МВФ щодо надання Україні кредиту", - упевнені аналітики.

Як повідомлялося, аналітики інвесткомпанії Astrum прогнозують, що пакет антикризових законів, необхідних для отримання другого траншу від МВФ, буде ухвалений уже найближчим часом, і Україна все ж отримає другий транш, імовірно у травні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!