Росіяни відвоювали "Україну"

Понеділок, 6 квітня 2009, 11:31
Російська Національна резервна корпорація відсудила у Держуправління справами і Фонду держмайна право на будівлю готелю "Україна" у центрі Києва на Майдані Незалежності.

Таке рішення ухвалив Господарський суд Києва, пише видання "Дело".

Суд присудив право власності на готель підприємству "Готель "Україна" і "Комерційній компанії", що входить до російської НРК.

Як відомо, в 2004 році постановою Верховної Ради будівлю готелю "Україна" було передано Держуправлінню справами, яке ініціювало створення на його базі держпідприємства "Готель "Україна".

У свою чергу, з ініціативи дирекції готелю разом з "Комерційною компанією" держпідприємство було перетворено на закрите акціонерне товариство, цінні папери якого були розподілені порівну між ФДМ і "Комерційною компанією".

Реклама:

У 2005 році співвласники готелю створили спільне підприємство для проведення реконструкції комплексу. При цьому "Комерційна компанія" внесла до статутного фонду 54 мільйони гривень, а ФДМ зобов'язався передати приміщення у власність компанії. Однак фонд так і не виконав зобов'язань.

Держпідприємство "Готель "Україна" відмовилося передати своєму тезці документи, необхідні для реєстрації права власності, чим і спровокував судовий позов.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: