Банкіри підраховують "худі" бонуси

Понеділок, 6 квітня 2009, 10:50

Бонуси працівників фінсектора продемонстрували 2008 року рекордну падіння.

При цьому лондонські банкіри втратили більше грошей у процентному вираженні, ніж топ-менеджери фінсектору в інших світових "столицях капіталу", повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" з посиланням на рекрутингову компанію Napier Scott Search Group на підставі проведеного опитування.

Бонуси банківських керівників у Лондоні скоротилися на 62% при середньому падінні по всьому світу на 55%, що стало наймасштабнішим зниженням винагород в фінсекторі за весь час подібних опитувань, розпочатих 2001 року.

"Без сумніву це найзначніше падіння з тих, що ми спостерігали", - заявив головний виконавчий директор рекрутингової фірми Шон Спрінгер.

Суми бонусів в країнах Європи були урізані на 48%. Краще за все, за даними опитування, переживають кризу банкіри Близького Сходу - їх компенсація знизилася всього на 10%.

Топ-менеджери американських банків отримали більше грошей, ніж їхні європейські колеги, оскільки рішення про виплати були прийняті в основному до початку обвалу ринків і різкої критики існуючої системи бонусів, відзначив Спрінгер.

Фінансовий рік багатьох американських банків завершується в листопаді, а не в січні або лютому, як в Європі, тоді ж банкірам і повідомили про їх бонуси.

За даними дослідження, управляючий директор в сфері визначення процентних ставок або реалізації деривативів фінансовим компаніям та хеджеві фонди отримували 2008 року у Великобританії близько 575 тис. фунтів (852 тис. дол.), включаючи бонуси. У США за ту ж роботу платили на 21% більше - в середньому 695 тис. фунтів (1,03 млн. дол.).

В опитуванні Napier Scott Search взяли участь 4 тис. керівників фінсектору.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: