Тимошенко хоче модернізувати ГТС тільки з Росією

Середа, 29 квітня 2009, 19:11

Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко і прем'єр-міністр Росії Володимир Путін вважають неможливою модернізацію української газотранспортної системи без участі Росії.

Таку думку вони висловили на прес-конференції за підсумками засідання міжурядової комісії з питань економічного співробітництва, повідомляє агентство "Українські новини".

"Така модернізація може проводитися лише спільно", - заявила Тимошенко.

За її словами, Росія може брати участь у модернізації української ГТС, поставляючи необхідні комплектуючі, зокрема, труби, апарати для прокачування газу, вимірювальні прилади, а також надаючи необхідні технології.

Реклама:

У свою чергу Путін також зазначив, що Росія повинна брати участь у модернізації української ГТС.

"Без урахування інтересу російської сторони ми не уявляємо, як це можна зробити", - заявив він.

Путін зазначив, що оскільки Росія є постачальником газу, то будь-які зміни, які, зокрема, стосуються збільшення пропускної здатності української ГТС, необхідно погоджувати з російською стороною, оскільки накачувати газ крім як з території Росії в необхідних обсягах неможливо.

При цьому Тимошенко зазначила, що у разі, якщо Україна й Росія не зможуть надати необхідне обладнання й технології для модернізації ГТС, то до участі в ній необхідно буде залучати й інші країни.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: